Gotlandsfärjan

Att ta sig till Gotland är inget svårt projekt då det går både färjor och tåg till Visby. Färjan tar man från Oskarshamn eller Nynäshamn och resan tar cirka 3 timmar. Upp till 18 gånger per dygn kan man ta färjan över så behovet att anpassa sig är litet. Gotlandsfärjorna är moderna och bekväma med möjlighet till bekvämligheter så som mat och dryck. Även en bio finns tillgänglig, eller ett gemensamt filmrum om man hellre vill det. Man kan också koppla av i sin egen kupé där dusch, wc och tv finns tillgängligt. Likt de flesta moderna transportmedel finns även trådlöst internet tillgängligt.

Biljettpriser Nynäshamn – Visby

gotlandsbåtPriserna för färjan till Visby är inte exakta då de varierar beroende på linje, avgångstid och säsong. Det exakta biljettpriset kan man enklast hitta på deras hemsida. Väl värt att veta är att man får en 5% rabatt om man bokar via internet. Alla priser nedan är det absolut lägsta till det absolut högsta du kan få betala. Vad ditt verkliga pris är beroende på vilken priskategori din ålder eller livssituation (pensionär/student) gör att du hamnar i.

Ekonomiplats Här får man det mest grundläggande, alltså en sittstol, men inget överdrivet bekvämt. Man är dock inte låst vid sin stol så en billigare sittplats kan vara att föredra om man planerar att ta en sväng förbi biosalongen eller kanske sitta i restaurangen och äta. Alla barn under 2 år får åka gratis, men måste bokas i förhand likt alla andra. Resterande åker för mellan 39 – 391 kronor.

Aktersalong För den som vill resa bekvämt eller kanske planerar att jobba ett par timmar på färjan kan denna kategori passa bättre för. Här får du din egen vilstol så du kan ta igen dig efter en lång bilresa till exempel eller bara njuta av utsikterna. Här åker dock ingen gratis och priserna är 26-458 kronor.

Försalong, kupé eller djursalong Om man reser i sällskap av antingen människor eller djur finns alternativ även för detta. I djursalongen kan du boka en skön vilostol och njuta i sällskapet av både djuren och människorna. Vill du däremot ha lite mer avskildhet kan du och dina medresenärer boka en kupé för upp till 4 personen. Här har finns vanliga sittplatser, men med den ökade lyxen av egen dusch, tv och toalett. Åker du ensam kanske försalongen passar bättre. Där kan du istället koppla av i en vilostol med en monitor där film visas en halvtimma efter avgång. Priserna varierar mellan 0 och 536 kronor för dessa alternativ.

Fordon Tar du med dig ett fordon varierar priserna mellan 50 till 1458 kronor.

Att tänka på inför resan

  •   Var i god tid till incheckningen, som öppnar 1 timme och 30 minuter innan avresa och stänger 15 minuter före avresa.
  •   Kom ihåg att ta med legitimation och färdhandling.
  •   Bagaget checkas in vid färjeterminalen. Maxvikt är 25 kg och glöm inte märka bagaget med namn och telefon nummer.
  •   Följer husdjur med i bilen finns det möjlighet till tillsyn, uppge alltid om det finns djur i bilen. Djur är välkomna i Djuravdelningen, men kom ihåg att boka plats i god tid.
  •   I restaurangen finns det alltid ett glutenfritt och laktosfritt alternativ.
  •   Beroende på färja kan man vid informationsområdet hitta lekrum och filmvisning för de små och köpa biobiljetter till Skeppsbion eller internetuppkoppling. Även kikare går att hyra.

I skeppsrestaurangen serveras frukost, lunch, middag och fika. Alternativen är många och allt kött är svenskproducerat och så mycket som möjligt av råvarorna är närproducerade.