Camping i Nynäshamn

Nynäshamn ligger vackert beläget på Södertörns sydspets. Denna skärgårdspärla är omgiven av Östersjön och har över 1800 öar. Nynäshamn är en liten stad med långa strandremsor som lockar många besökare. Nynäshamn är en rofylld sommarstad som har mycket att erbjuda. Hamnen har eget rökeri och små bodar med lokalt hantverk, och i centrum hittar man ett brett urval av butiker och restauranger finns det gott om. Naturen är storslagen och öarna i skärgården väntar på att utforskas. Nynäshamn ligger bara 30 minuter söder om Stockholm och det är lätt att bara ta pendeltåget om man saknar storstadslivet.

Nickstabadets camping

NickstabadetcampingÄlskar man campinglivet, men vill ändå ha nära till bad och storstadsliv är Nickstabadets camping i Nynäshamn ett utmärkt alternativ. Det är nära till bad och det är gångavstånd in till Nynäshamn. På Nickstabadets camping kan man naturligtvis campa, hyra stuga eller bo på vandrarhem. Campingen ligger alldeles vid en härlig badstrand med både hopptorn och vattenrutschkana. Vill man se sig om lite på havet kan man hyra kajak, kanot eller trampbåt. På campingen finns också kiosk, glassbar, grill och minigolf såklart. För barn mellan 4-12 år finns Bosse Bo kids club, och för vuxna kanske bastu och gym kan vara något. Bra att veta är att man måste ha ett Camping Key Europe kort. Kortet går att köpa via Nickstabadets hemsida eller vid incheckningen. Kortet kostar 150 kr per år.

Nåttarö camping

Vill man bo på camping i Nynäshamn är urvalet inte så stort. Nickstabadets camping är den enda på fastlandet, men där finns en camping ute på Nåttarö, som är väldigt populär. På Nåttarö finns det anvisade tältplatser mitt på ön, men nära till vatten, affär och ångbåtsbrygga. På tältplatserna finns det mulltoa och dusch. I dagsläget finns det dock ingen aktör som driver någon campingrörelse. Nåttarö är en badö med många fina sandstränder. Här finns förutom vandringsleder en spännande snorkelled. Nåttarö är ett naturreservat och här finns orörd urskog med sällsynta mossor och lavar.

Aktiviteter i Nynäshamn

Utflyktsmålen är många i Nynäshamn. Här finns det mesta för den som älskar vattensporter. Dyk, fiska, paddla eller hyr din egen skuta. Vill man uppleva skärgården finns det guidade turer och en spännande säl och havsörnssafari. På land finns det också gott om aktiviteter i den vackra naturen. Förutom guidade turer på land kan man klättra och rida. För den kulturintresserade finns där ett antal intressanta museer, till exempel nostalgimuseet. Här finns konsthallar och hembygdsgårdar, kyrkor med spännande arkitektur, runstenar och anda fornlämningar. Inne i Nynäshamns centrum kan man shoppa i stadens butiker. Nere i hamnen finns hamnbodarna, där man bland annat kan köpa lokala hantverk.