Boende i Nynäshamn

337692264_78577ba3dfNynäs havsbad

Nynäs havsbad är en härlig anläggning som ligger centralt i Nynäshamn men ändå inte då anläggningen ligger på en liten ö som heter trehörningen, jodå, ön är trekantig. Nynäs havsbad är en spaanläggning som stod klar 1907 och som spelade en viktig roll under OS 1912 då seglingarna gick i Nynäshamn. Hotellet har varit sjukhus och delvis fått förfalla men återinvigdes 2003. Nynäs havsbad är mer än bara ett boende, det är ett ställe att ladda batterierna, att lyssna på tystnaden och se ut över en obruten horisont är balsam för själen.

Skärgårdshotellet i Nynäshamn

Är perfekt både för skärgårdsälskare och cityfolk då det ligger vacker beläget lite högt ovanför färjeterminalen med Gotlandsfärjorna och färjorna till Polen. Bakom färjorna kan man se den vackra Bedarön med sitt böljande landskap. Att ta sig hit är lätt då det är gångavstånd från pendeltågsstationen. Det är även gångavstånd till bad och kvällsliv, restauranger och pubar. Kanske kommer du att möta hotellhunden Trixie som är en liten nyfiken krabat och som gärna vill kolla upp gästerna som hon oförbehållsamt gillar.

Utsikten Meetings

3414189939_7eb6162582Namnet förpliktigar men det uppfylls helt märker man då man avlägger en visit hos Utsikten Meetings. Hotellets panoramafönster bjuder på en enastående utsikt, dels över staden Nynäshamn dels över den närmaster skärgården. Hotellet har en inredning som är inspirerad av modern kultur, konst och musik. Flera kända namn ur konstens värld finns här representerade.

Har du fått ett rum med fönster som vetter ut mot havet och skärgården blir du kanske så betagen av utsikten att du glömmer bort att gå och äta men det är inte så smart då restaurangen hos Utsikten Meetings har en synnerligen god renommé, missa inte den.

Nynäsgården Hotell och Konferens

Centralt i staden finns Nynäsgården Hotell och Konferens. Hotellet ligger i ett lugnt område med villor som grannar och med gångavstånd till det mesta som bad och tågstation. Hotellet är känt för sin goda mat om du väljer att äta här. Här bakas det gott bröd som doftar i hela restaurangen då det tas ut ur ugnen. Grönsakerna som serveras är närodlade och är naturligtvis säsongens bästa.

Rummen är ljusa och fräscha och vill du ge guldkant på tillvaron så finns här två minisviter och en svit i två plan. Alla tre har bubbelbadkar om du skulle föredra det framför ett salt havsbad som finns runt hörnet.