Äta ute i Nynäshamn

2683593210_b624d5c9fdDet lär ska finnas 32 restauranger i Nynäshamn, allt från slottsrestauranger till rustika skärgårdskrogar och Thai takeaway. Här ser du ett urval men det finns fler restauranger att upptäcka.

Nynäs Rökeri

Nynäs Rökeri kan man inte missa. Restaurangen ligger i hamnen i den lilla klunga av röda sjöbodar. Här finns ett urval av havets läckerheter både rökta och färska. Mycket folk och en härlig stämning. Stans bästa läge om man vill sitta ute och titta på människor och båtar.

M/S Freja

M/S Freja är en skärgårdsbåt som ligger nära gästhamnskontoret och som nu är restaurang. Varierad meny från en hamburgertallrik till lite mer avancerade fiskrätter och på helgerna bjuds det på livemusik, trubadur eller coverband.

Flötet Deli och Bar

Flötet Deli och Bar ligger i gästhamnsbyggnaden och är den senaste restauranger nere i hamnen. Här bjuds på dagens eller a la carte. Är du bara sugen på en fika så går det också bra. Då bjuds du även på fairtrademärkt kaffe i koppen.

Restaurang Rotundan

Restaurang Rotundan finns även den i hamnen och där serveras en skärgårdsdelikatess som strömmingsflundra med potatismos och rårörda lingon. En restaurang för hela familjen. Efter den stärkande lunchen kanske det är dags för en runda minigolf på Rotundans bana som har 18 hål.

Bar and Burgers

Bar and Burgers är en restaurang i fabriksmiljö, väldigt populär för sina saftiga burgare, några till och med smaksatta med kaffe. Här är allt närproducerat, brödet kommer från närbelägna Torö bageri och ölen kommer från små bryggerier i närheten. Naturligtvis från Nynäshamns Ångbryggeri men även från Södramaltfabriken i Haninge, Pangpang Brewery i Hökarängen.

2682796093_2c11c02fb9Kvarteret Thai Takeaway

Kvarteret Thai Takeaway är en liten restaurang för både ta maten med sig hem eller äta på plats. De serverar en fin lunchbuffé med thailändska läckerheter från kl 11.00 till 14.00. Restaurangen ligger centralt i Nynäshamn mitt emellan gästhamnen och Nickstabadet. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Tryffelfabriken Deli och Bar

Tryffelbutiken Deli och Bar ligger i de norra delarna av staden men den lilla krogen är väl värd en promenad. Här kan du äta lätt eller en 3-rätters middag. Ett måste är att smaka på deras egenproducerade choklad. Här finns antagligen Nynäshamns största utbud av öl, hela 152 sorter. Här finner du nybakat bröd varje dag.

Häringe Slott

Häringe slott är med sin fina och lyxiga miljö inbjuder till en festlig måltid. Slottets kockar anstränger sig för att du ska bli mer än nöjd då de arbetar med lokala råvaror efter säsong. Här har många kungligheter och andra excentriska kändisar roat sig genom åren. Vill du inte äta lunch eller middag kan du med fördel avnjuta en eftermiddagste på Häringe.